Sa trenerom Mladenom Jovanovićem, učesnici su rad počeli razmatranjem ključnih termina u vezi sa finansijskom perspektivom organizacija civilnog društva Sa trenerom Mladenom Jovanovićem, učesnici su rad počeli razmatranjem ključnih termina u vezi sa finansijskom perspektivom organizacija civilnog društva CSOnnect

Održana obuka o finansijskoj održivosti organizacija civilnog društva koje se bave životnom sredinom

  • Objavljeno u
  • Autor  CSOnnect

Podrška organizacijama civilnog društva koju REC pruža u okviru CSOnnect programa nije ograničena samo na 64 organizacije podržane kroz institucionalne grantove.

Sa ciljem jačanja civilnog društva u Srbiji, organizacija aktivnih u oblasti životne sredine, tokom prethodna dva dana (11. i 12. juna) održana je obuka o perspektivama njihove finansijske održivosti.

 

0 obuka za ocd csonnect

 

Obuku je pohađalo 26 učesnika iz cele Srbije – pretežno predstavnici organizacija koje nisu podržane kroz institucionalne grantove, ali i predstavnici organizacija podržanih kroz CSOnnect projekat, čime je omogućena razmena iskustava.

Sa trenerom Mladenom Jovanovićem, učesnici su rad počeli razmatranjem ključnih termina u vezi sa finansijskom perspektivom organizacija civilnog društva. Prvog radnog dana, učesnici su predstavili misiju i održivost organizacija iz kojih dolaze.
Potom su radili na troškovima organizacije kao delu strateškog plana, kada su izrađivali pregled prihoda organizacije, mogućih izvora finansiranja i govorili o značaju diverzifikovanih izvora. Učesnicima je ukazano i na značaj izrade plana prihoda organizacije, a razgovaralo se i o uslovima za uspeh u ostvarivanju prihoda iz novih izvora.

 

0 fokus grupa u ocd

 

Drugi radni dan započeo je pitanjem „kako poslati poruku koja je dobro smišljena i istovremeno efektna?“ Kroz dinamičnu diskusiju zaključeno je da traženje odgovora na ovo pitanje treba da započne razmišljanjem o potrebama građana, budući da organizacije civilnog društva svoje misije ostvaruju sa ciljem poboljšanja uslova života građana.

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...