Osam najboljih dečjih radova su nagrađena medom. Osam najboljih dečjih radova su nagrađena medom.

Pobednici nagrađeni medom

  • Objavljeno u
  • Autor  G.V.

U cilju afirmacije pčelarstva i skretanja pažnje javnog mnjenja na značaj pčele, Sekretarijat za zaštitu životne sredine je od 12. do 22. februara, organizovao izložbu dečjih radova u holu Gradske uprave, a na temu ”Pčelica medonosnica”.


Izložbu je u petak, 12. februara otvorio Vladimir Delja, gradski većnik zadužen za ekologiju. Osam najboljih dečjih radova su nagrađena, naravno, medom.

Nagrade u kilogramima meda, obezbedio je Vojkan Milutinović, predsednik Društva pčelara Pančevo, koji je na poslednjem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, dobio Zlatnu medalju za svoj livadski med.

Redakcija ”Ekopedije”, dečjeg časopisa namenjenog očuvanju životne sredine, koji objavljuje Sekretarijat za zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Pančeva, proglasila je 2016-u - Godinom pčela. Prateći svetska kretanja u oblasti ekologije, Redakcija se pridružila inicijativi koju je pokrenuo slovenački premijer Miro Cerar predloživši Ujedinjenim nacijama da se 20. maj proglasi Svetskim danom pčela.

 

P1270243

 

Tako je 4. broj ”Ekopedije”, časopis koji je tokom prošle nedelje podeljen osnovnoškolcima iz Pančeva i naseljenih mesta, dobrim delom bio posvećen pčelama i pčelarstvu, a pri tom je i ”cena” ovog izdanja prilagođena ovoj inicijativi i iznosila je ”jednu pčelicu”. Naime, svaki učenik drugog razreda, jer su ”drugaci” ovoga puta dobili ”Ekopediju”, morao je svoj primerak da ”plati pčelicom”: nacrtanom, napravljenom od stiropora, od kinder jaja, od vunce, od tkanine… Ti radovi su izloženi u holu Gradske uprave.

Učestvovalo je više od stotinu učenika iz osam osnovnih škola iz Pančeva, Banatskog Brestovca, Banatskog Novog Sela, Omoljice i Kačareva.

P1270252

 

NAGRAĐENI UČENICI

1. mesto:
OGNjEN JOKIĆ, II 2
OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj”
Pančevo

2. mesto:
DUŠAN MAJSTOROVIĆ II 1
OŠ ”Stevica Jovanović”
Pančevo


3. mesto:
VOJIN SPASOJEVIĆ II 3
OŠ ”Vasa Živković”
Pančevo


POHVALjEN RAD:
STRAHINjA JOVIĆ II 1
OŠ “Miroslav Mika Antić”
Pančevo

POHVALjEN RAD:
DIMITRIJA MARINKOVIĆ II 1
OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”
Pančevo

POHVALjEN RAD:
ANĐELINA ŽERAR
OŠ “Žarko Zrenjanin”
Banatsko Novo Selo

POHVALjEN RAD:
MIA STEVANOVIĆ II 1
TIJANA ŠARENAC II 1
STEFAN MILENOVIĆ II 2
OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”
Pančevo

POHVALjEN RAD:
OGNjEN MARČETIĆ II 2
OŠ “Žarko Zrenjanin”
Banatsko Novo Selo

P1270254

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...