Pored poslodavaca na sajmu su se predstavile i tri  srednje škole, sa ciljem da se povežu  nezaposleni i učenici Pored poslodavaca na sajmu su se predstavile i tri srednje škole, sa ciljem da se povežu nezaposleni i učenici Z.M.

Održan Sajam zapošljavanja u Bačkoj Topoli

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Više od 40 poslodavaca iz Bačke Topole, Malog Iđoša i Subotice ponudilo je više od 500 radnih mesta nezaposlenim licima na 14. sajmu zapošljavanja u Bačkoj Topoli.

Pored poslodavaca na sajmu su se predstavile i tri srednje škole, sa ciljem da se povežu nezaposleni i učenici.

Poslodavci su tražili radnike iz oblasti mašinstva i obrade metala, odnosno topioničare, livce, oštrače, bravare, zavarivače, metalostrugare, mašinske tehničare i tehničare na održavanju mašina, tehničare kvaliteta, diplomirane inženjere mašinstva, operatere na CNC mašinama i tehničke crtače. Pored toga, nedostatak je i radnika u proizvodnji plastike, gume, korpica za trgovine, kao i mesara, trgovaca, agenata osiguranja, ekonomista

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Dragi Vučković, rekao je da je poslednjih godina Bačka Topola atraktivna za investitore. Vučković dalje objašnjava da je smanjena nezaposlenost, ali da treba da se kaže i da nedostaje radne snage.

Smanjena je nezaposlenost, kao jedan od stratešnih ciljeva Vlade Srbije. Što se tiče Bačke Topole, smatram da su ovi trenutni podaci dobri i ohrabrujući, te da ovaj Sajam pokazuje kolika je potreba za ljudima i radnom snagom, rekao je Dragi Vučković.

 

33117 sajam zaposljavanja bt

 

Zahvaljujući uređenju Privredne zone i ulaganja u nju očekuje se dolazak pet novih investitora što donosi i otvaranje novih radnih mesta.

U Industrijsku zonu u prethodne dve godine uloženo je više od 100 miliona dinara, a rezultat su novi investitori od kojih su neki počeli već sa izgradnjom fabrika. Očekujemo dolazak još novih investitora, jer su pregovori u toku, istakao je Saša Srdić, predsednik Skupštine Bačka Topola.

Prema podacima NSZ na području opštine Bačka Topola evidentirano je 1.881 nezaposleno lice. U odnosu na isti period prošle godine smanjena je nezaposlenost za 11,8 odsto, a u prvih osam meseci ove godine zaposleno je 654 lica sa evidencije NSZ.

Direktor NSZ Filijale Subotica, Dušan Torbica istakao je da nedostaje radne snage i da je potražnja za svim profilima zanimanja.

 

0 potpis ispod teksta o podrsci na konkursu za informisanje

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...