Najvrednije je bilo odeljenje I-1 koje je zajedno sa svojom učiteljicom Brankom Davidović i nekoliko roditelja  putovalo na nagradnu ekskurziju na Palić i u Suboticu Najvrednije je bilo odeljenje I-1 koje je zajedno sa svojom učiteljicom Brankom Davidović i nekoliko roditelja putovalo na nagradnu ekskurziju na Palić i u Suboticu G.V.

Nagrađeni đaci posetili Suboticu i Palić

  • Objavljeno u
  • Autor  G.V.

Kao i prošle godine, i ove godine se akcija ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi” okončala sa završetkom školske 2015/2016. godine.

Ovoga puta, ukupna količina sakupljenog ambalažnog otpada u Pančevu i naseljenim mestima iznosi 18 tona.

Pobednik je, kao i prošle godine, OŠ ”Žarko Zrenjanin” iz Kačareva. Uz pomoć nastavnika, roditelja, rođaka, komšija i suseljana, kačarevački osnovci su sakupili više od svih ostalih škola zajedno, odnosno: 11.341,40 kilograma, a najvrednije je bilo odeljenje I-1 koje je u subotu, 11. juna, zajedno sa svojom učiteljicom Brankom Davidović i nekoliko roditelja putovalo na nagradnu ekskurziju na Palić i u Suboticu.

Ova ekskurzija je poklon Grada Pančeva pobednicima akcije ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi”, pobednicima likovnog konkursa koji je upriličen povodom završetka akcije, kao i đacima Regionalnog centra za talente ”Mihailo Pupin” koji su tokom ove akcije učestvovali kao vršnjački edukatori obišavši sve osnovne i srednje škole.
Ekskurzija je realizovana povodom Svetskog dana ekologije.

 

0a subotica


Ovom prilikom upućujem najtoplije čestitke ekološkim herojima, prvacima Osnovne škole iz Kačareva koji su sakupili najviše ambalažnog otpada u akciji ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi”. Čestitam i ostalim učenicima i nastavnicima, rekla je Katarina Banjai, većnica za oblast zaštite životne sredine GU grada Pančeva, ispraćajući đake na nagradnu ekskurziju.

Ekskurzija je prošla u dobrom raspoloženju, a prema reakcijama putnika, kako prvaka, tako i onih starijih, najviše se uživalo u palićkom Zoo vrtu kao i u poseti Rokinom salašu na Ludoškom jezeru, gde su deca uživala hraneći kozice i obilazeći etno muzej sačinjen od oruđa, posuđa i fotografija tamošnjih starosedelaca.

Akcija ”Sakupi i uštedi, videćeš da vredi” nastaviće se, po treći put, i sledeće školske godine.

 

ob subotica

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...