Marijana Anghel i Adrijana Anghel Marijana Anghel i Adrijana Anghel Opština Alibunar

Koncert rumunske muzike u Alibunaru

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

U organizaciji Zajednice Rumuna, u saradnji sa Ministarstvom Rumunije za Rumune u dijaspori i Konzulatom Rumunije iz Vršca, 28. novembra je u Centru za kulturu opštine Alibunar održan koncert rumunske narodne muzike.

Koncert je održan povodom nacionalnog praznika Rumunije 1. decembra kojim se obeležava 100 godina od ujedinjenja Rumunije.

 

KoncerRumMuz2811 1

 

Na koncertu je nastupila Marijana Anghel, poznata estradna umetnica iz Rumunije, zajedno sa svojom ćerkom Adrijanom Anghel, izvodeći tradicionalne rumunske pesme.

Koncertu su između ostalih, prisustvovali i predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić, konzul Republike Rumunije u Vršcu Dan Konstantinesku, predsednik Zajednice Rumuna Danijel Magdu, potpredsednik Zajednice Rumuna i nosilac liste „Rumunska lista Dr Jon Omoran“ za Nacionalni savet Rumuna dr Jon Omoran, i direktorka Osnovne škole „Bratstvo i jedinstvo“ Alibunar Rodika Almažan.

 

KoncertRumMuz2811 4

 

Rumunija obeležava 1. decembar kao svoj nacionalni praznik, u znak sećanja na 1918. godinu, kada su se ujedinile Transilvanija i Rumunska kneževina, a Besarabija i Bukovina se pripojile rumunskoj teritoriji.

 

natpis ispod teksta za zelene minute

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...