Bačkotopolsko jezero Bačkotopolsko jezero Z.M.

Stanje životne sredine se poboljšava u Bačkoj Topoli

  • Objavljeno u
  • Autor  Z.M.

Očekujemo gradnju prečistača za otpadne vode i tome će prvi koraci ka rešavanju problema sa zagađenja Krivaje su urađeni, rekao je predsednik Skupštine opštine Bačka Topola Saša Srdić.

On objašnjava da ima obećanje od pokrajinske vlade da će da podrže projekat izgradnje prečistača za otpadne vode.

U planu je izgradnja prečistača vrednog 350 miliona dinara, za koji je dobijena građevinska dozvola i određena lokacija za izgradnju. Očekujem da naredne godine počnemo sa gradnjom prečistača, kaže predsednik Skupštine Bačke Topole Saša Srdić.

Naš sagovornik objašnjava da je jedan od najznačajnijih projekata u oblasti zaštite životne sredine donošenje Odluke o zaštiti Parka prirode „Bačkotopolske doline“, nakon što je stiglo odobrenje Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine. Da su doneli pravu odluku govore i rezultati jer je manje manje krivolova, a i više se radi na uređenju okoline samog jezera.

 

Saša Srdić

Na slici: Saša Srdić, predsednik Skupštine opštine Bačka Topola

 

Iz ovogodišnjeg budžeta opštine Bačka Topola izdvojili smo novac i za uređenje jezera. Smatram da je veoma značajno očuvanje jezera, jer je Bačkotopolsko jezero zaštićeno Prirodno područje „Bačkotopolske doline“ i spada u red najčistijih i najlepših jezera u Vojvodini. Očekujemo saglasnost od Pokrajinske vlade na desetogodišnji plan uređenja „Bačkotopolske doline, rekao je Saša Srdić, koji je ranijih godina kao član Gradskog veća zadužen za zaštitu životne sredine pokrenuo nekoliko projekata oko poboljšanja uslova zaštite životne sredine u Bačkoj Topoli.

 

0 Pilakova dolina

 

Srdić dalje objašnjava da se u Bačkoj Topoli ne naplaćuje ekološka taksa, ali za projekte zaštite životne sredine izdvojeno je nešto više od tri miliona dinara. Za održavanje Parka Prirode „Bačkotopolske doline“ izdvojeno je dva miliona dinara, za specijalne usluge 500.000 dinara, za realizaciju i održavanje manifestacije Dan Planete zemlje 180.000 dinara, a za projekte organizacija civilnog društva 400.000 dinara.

 

0 potpis ispod teksta o podrsci na konkursu za informisanje

Kontakt

Adresa: Josifa Marinkovića 5
26000 Pančevo

Mobilni: +381 (0) 64 264 0055 

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Pratite nas i putem...